Izolace bakterie Thiobacillus denitrificans z kyselých lesních půd Šumavy - Bošková, Hana (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem této práce bylo shromáždit informace o bakterii Thiobacillus denitrificans. Byly testovány různé metody kultivace a oveřovány specifické proby.
Isolation of Bacteria Thiobacillus denitrificans from acidic forest soil on Šumava
Keywords: mikrobiologie; chemolitotrofie; kultivační metody; PCR; kyselé půdy; denitrifikace; obohacovací technika; oxidace uranu; koloběh síry; koloběh dusíku; microbiology; chemolithotrophy; metods of cultivation; PCR; acidic soil; denitrification; enrichment culture technique; oxidation of uranium; sulfur cycle; nitrogen cycle