Negativní dopady transformace družstev na uplatňování základních družstevních principů - Holečková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem této bakalářské práce bylo posouzení současné definice družstva, družstevních principů a hodnot a porovnání vztahů v družstvu ve vazbě na družstevních principy v období před transformací a po transformaci družstev. Dále pak navrhnout možné změny v družstvu po transformaci směřující ke zvýšení uplatňování družstevních principů.Pro tuto práci byla analyzována 4 družstva: výrobní družstvo JIHOKOV, JEDNOTA spotřební družstvo České Budějovice, Stavební bytové družstvo České Budějovice a Zemědělské obchodní družstvo Borovany.
Negative Impacts of the Transformation of Co-operatives on the Application of Basic Co-operative Principles
Keywords: definice družstva; hodnoty; principy; transformace; definition of cooperative; values; principles; transformation