Funkce školního psychologa na základní škole - Mondeková, Jana (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem diplomové práce je podat pohled na problematiku funkce školního psychologa na základní škole a ukázat jakým způsobem školní psycholog vychází s jednotlivými učiteli. V teoretické části budou vysvětleny pojmy, jako je školní psychologie, pedagogická psychologie a jejich historie. Dále se podíváme na historii funkce školního psychologa v České republice a na Slovensku. Podíváme se na jeho spolupráci s dalšími subjekty-rodiči, studenty či s jinými institucemi. Praktická část se skládá z rozhovorů se školními psychology a učiteli. Cílem je analyzovat vztahy mezi nimi a zjistit, zda je školní psycholog respektovanou osobností.
Function school psychologist on primary school
Keywords: školní psycholog; školní psychologie; pedagogická psychologie; school psychologist; school psychology; pedagogic psychology