Předpoklady rozvoje cestovního ruchu v mikroregionu Poděbradské Polabí - Černá, Alena (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce byla zpracována na téma Předpoklady rozvoje cestovního ruchu v mikroregionu Poděbradské Polabí. Cílem diplomové práce bylo provést situační analýzu mikroregionu Poděbradské Polabí, provést SWOT analýzu mikroregionu a vymezit strategické předpoklady rozvoje cestovního ruchu ve zkoumaném mikroregionu. Mikroregion Poděbradské Polabí je významnou destinací především díky svému centru ? lázeňskému městu Poděbrady. Mikroregion těží především z výhodné geografické polohy, příznivého klimatu a terénu, lázeňství, historie a pestré nabídky sportovního a společenského dění. Strategické cíle rozvoje byly stanoveny pro oblasti lázeňství a cestovní ruch, spolupráce veřejného a privátního sektoru mikroregionu, propagace mikroregionu, turistická infrastruktura a udržitelný rozvoj cestovního ruchu.
The assumptions of tourism development in microregion Poděbradské Polabí
Keywords: cestovní ruch; marketingový výzkum; situační analýza; SWOT analýza; problémová analýza; strategické cíle; mikroregion; tourism; marketing research; situation analyse; SWOT analyse; problem analyse; strategic goals; microregion