Význam outdoorových aktivit pro rozvoj cestovního ruchu. - Svitáková, Karolína (Jihočeská univerzita, 2007)
Práce je zaměřena na zimní sporty, a to zejména lyžování, které je na Šumavě nejrozšířenějším zimním sportem. Je zde uveden popis pěti vybraných lyžařských areálů a jejich doplňkových služeb. Dále práce obsahuje hodnocení těchto středisek a obecně Šumavy jako místa pro outdoorové aktivity. Součástí práce je také dotazníkové šetření, které je zaměřeno na danou problematiku. Výsledky tohoto šetření jsou v práci uvedeny.
Meaning of outdoor activities for development of tourism in Šumava mountains
Keywords: outdoorové aktivity; Šumava; cestovní ruch; lyžařské středisko; služby; tourism; Šumava region; outdoor activities; ski resost; services