Využití arteterapie a artefiletiky při práci s dětmi v MŠ - Nikodýmová, Monika (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato práce by měla přiblížit možnosti využití arteterapie a artefiletiky při práci s dětmi v mateřské škole, především pak užití jejich metod v kontextu sociálním i rodinném. V teoretické části se zabývá specifiky předškolního dítěte z hlediska jeho individuálního vývoje a možností, které se odráží v jeho emoční sféře, hře a zvláště pak ve výtvarném projevu. Vymezuje základní znaky arteterapie a artefiletiky. V praktické části se zabývá případovou studií rodiny v rámci artefiletických a arteterapeutických postupů, dále pak možností využití vlastní projektivní metody.
The Application of Art Therapy and Artefiletics in the Work with Children in the Pre-primary Education
Keywords: arteterapie; artefiletika; dětská kresba; projekce; symbol; hra; emoce; art therapy; art-philecy; child´s drawing; projection; symbol; play; emotions