Skladby vídeňského skladatele Georga Reuttera (1708-1772) dochované v Českém Krumlově,edice,studie - Sovová, Petra (Jihočeská univerzita, 2006)
Cílem diplomové práce je představit vídeňského pozdně barokního skladatele Georga Reuttera (1708 - 1772) a jeho sbírku skladeb, která se dochovala v kostele sv. Víta v Českém Krumlově. Po úvodní kapitole, která se věnuje hudebnímu životu hlavně v době pozdního baroka, následuje kapitola pojednávající o životě a hudební produkci Georga Reuttera. Tato kapitola je zpracována na základě dostupné cizojazyčné literatury. Pokusila jsem se o poukázat na rozdíl, jak byl hodnocen Georg Reutter v minulosti a jaká stanoviska zaujímá hudební věda v době současné.Zmiňuji se také o hudebních památkách v Českém Krumlově, zejména o sbírkách nalezených v kostele sv. Víta. V následujících kapitolách se zabývám popisem pramenů, evidencí Reutterových skladeb v Národní knihovně a Českém muzeu hudby v Praze a rozborem hudebního jazyka Georga Reuttera. Součástí práce je spartace Reutterových skladeb dochovaných v Českém Krumlově.
The Georg Reutters' (1708-1772), the compser from Vienna, compositions which were in Český Krumlov preserved, edition, study