Komparativní analýza českého a španělského práva obchodních společností a rozbor příslušné španělské právní terminologie - Činčura, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem práce je čtenáři stručně představit historii, prameny a jednotlivé druhy obchodních společností v České republice a ve Španělsku a následně tyto úpravy porovnat a zhodnotit míru jejich podobnosti a rozdílnosti. Sekundární cíl práce je analyzovat vybranou španělskou právní terminologii. Práce je rozdělena do sedmi kapitol, které se zabývají představením obchodních společností v České republice a ve Španělsku, porovnáním podobnosti a rozdílnosti právních pramenů, typů společností a analýzou španělské právní terminologie. Práce rovněž obsahuje glosář pojmů a resumé ve španělštině.
Comparative analysis of Czech and Spanish Corporate law and analysis of relevant Spanish legal terminology
Keywords: komparativní analýza; obchodní společnosti; obchodní právo; Španělsko; comparative analysis; corporations; corporate law; Spain