Předpoklady rozvoje cestovního ruchu v Českých Budějovicích - Zelinková, Petra (Jihočeská univerzita, 2011)
Hlavním cílem práce bylo analyzovat cestovní ruch ve zvolené oblasti s důrazem na zázemí této oblasti a na základě zjištěných skutečností aktivovat jeho skrytý potenciál. Byla zpracována situační analýza, jejímž cílem bylo důkladné zmapování zkoumané oblasti. Dále bylo provedeno terénní šetření a na základě jeho výsledků byly konstatovány návrhy a opatření pro zlepšení. Vedlejší cíl práce byl navrhnout produkt cestovního ruchu se zaměřením na vybraný segment návštěvníků ? na seniory.
Tourism Development Forecast in České Budějovice
Keywords: cestovní ruch; předpoklady rozvoje; potenciál cestovního ruchu; destinace; situační analýza; terénní šetření; produkt cestovního ruchu; České Budějovice