Vybrané aspekty situace genderových minorit v Namibii - Šandová, Iva (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zabývá zhodnocením současné situace generových minorit v Karas regionu v Namibii na základě interpretace hodnot namibijské společnosti a v kontextu křesťanské etiky. V první části práce se zabývám vysvětlením metodiky, která byla použita k jejímu vypracování, a pojmů, které jsou pro práci klíčové. Druhá část obsahuje náhled na životní podmínky homosexuálů v namibijské společnosti v kontextu náboženství, tradic a právního rámce týkajícího se této problematiky. Ve třetí se zabývám pohledem křesťanské etiky na homosexualitu v kontextu přírodních náboženství a lidských práv.
Special aspects on the situation of gender minorities in Namibia
Keywords: genderové minority; homosexualita; lidská práva; přírodní náboženství; křesťanství; tradice; právo; sexual minorities; homosexuality; human rights; natural religions; Christianity; tradition; law