Specifika závodního plavání dětí školního věku - Černá, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2016)
Jako téma své bakalářské práce jsem si zvolila specifika závodního plavání dětí školního věku a jeho vlivu na vývoj dítěte. Práci jsem rozdělila do dvou částí. První část je teoretická, ve které jsem blíže charakterizovala tento sport. Zaměřila jsem se na jednotlivá věková období, a jak jsou schopny děti v tomto určitém období naučit se plaveckým dovednostem. Dále jsem se zabývala sportovní přípravou, jaký trénink je vhodný pro určitou věkovou skupinu a zda četnost plaveckých tréninků způsobuje nějaká zdravotní či sociální problémy a zda má vliv na fyzický vývoj dítěte.
Specifics of school children comperatitive swimming
Keywords: děti školního věku; sportovní trénink; plavání; zdravotní rizika plavání; sociální faktory plavání; school children; sporting trainning; swimming; health or social problems of schwimming