Role reklamy v komunikačním mixu - Kriegová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2023)
Diplomová práce se zabývá analýzou efektivity reklamy v komunikačním mixu vybrané společnosti a následně navrhnout změny a doporučení na zlepšení role reklamy ve vybrané kampani. Teoretická část obsahuje základní pojmy týkající se marketingové komunikace a stručné popsání jednotlivých nástrojů komunikačního mixu a reklamních kampaních, požadavky na jejich zpracování a měření jejich efektivity. V aplikační části je představena vybraná společnost Decathlon, která se specializuje na prodej sportovního vybavení. Praktická část se dále zabývá analýzou komunikačního mixu společnosti a analýza vybrané reklamní kampaně zaměřené na prodej běžeckého vybavení. Tyto analýzy byly provedeny na základě vlastního pozorování a sekundárních dat získaných z polostrukturovaného rozhovoru s členkou marketingového oddělení společnosti. Dále byl proveden kvalitativní výzkum prostřednictvím dotazníkového šetření, které bylo provedeno pomocí dotazníku. V závěru této práce jsou vyhodnoceny stanovené předpoklady a následně vytvořeny konkrétní návrhy a doporučení pro zlepšení role reklamy ve vybrané kampani na základě provedených analýz a konzultací s marketingovým týmem.
The role of advertising in the communication mix
Keywords: marketingová komunikace; komunikační mix; reklama; reklamní kampaň; efektivita reklamní kampaně; marketing communication; communication mix; advertising; advertising campaign; effective advertising campaigns