Fyzická kondice dětí staršího školního věku ve vztahu k volnočasovým aktivitám - Dvořáková, Anna (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato bakalářská práce se zabývá fyzickou aktivitou dětí na základě jejich volnočasových aktivit. Za využití odborné literatury jsou zde popsány základní pojmy související s tématem, jako je volný čas, volnočasové aktivity, sport či charakteristika dětí staršího školního věku. Je zde použita kvantitativní metoda výzkumu formou dotazníku a jednoduchých fyzických testů u žáků 2. stupně dvou základních škol. Cílem práce je zjistit, jak vybraný vzorek žáků tráví volný čas a jak se liší aktivity a fyzická kondice dětí žijících na vesnici od dětí, které žijí ve městě.
Physical condition of children in relation to leisure activities
Keywords: volný čas; volnočasové aktivity; sport; zájmové činnosti; děti a mládež; leisure time; leisure activities; sport; hobby activities; children and teenagers