Analýza zasilatelských a kurýrních služeb v ČR - Schacherlová, Šárka (Jihočeská univerzita, 2010)
Hlavním cílem této diplomové práce je analyzovat zasilatelské a kurýrní služby v České republice se zaměřením na porovnání přepravních podmínek, kvality služeb a cen ve vybraných subjektech. Dílčím cílem je objevení možného prostoru pro další subjekt stejného nebo podobného zaměření. V práci analyzuji a porovnávám celkem osm přepravních společností. Jsou jimi: Česká pošta, s. p., DHL Express, s. r. o., PPL CZ, s. r. o., TNT Express Worldwide, s. r. o., DPD CZ, s. r. o., Dachser Czech republic, a. s., ČSAD Jihotrans, a. s., Spedica, s. r. o.
Analysis of the forwarding and courier services in Czech republic
Keywords: Logistika; doprava; zasilatelství; Logistic; transport; forwarding