Dětský výtvarný projev a jeho zvláštnosti - Jandourková, Pavla (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce je zaměřena na dětský výtvarný projev a jeho vývoj, konkrétně na vývoj dětské kresby. Zaměřím se na posledního rok docházky do mateřské školy. V teoretické části charakterizuji předškolní období s akcentem na mezníky tohoto období nástup dítěte do mateřské školy a vstup do školy základní. V praktické části budu sledovat kresebný projev dvou vybraných dětí a pokusím se zachytit, jakými změnami jejich projev prošel a na jaké úrovni je před nástupem do základní školy. Praktickou část doplním o náměty pro rozvoj dětské kresby předškolních dětí.
The children's creative expression and peculiarities
Keywords: kresba; předškolní dítě; výtvarný projev; drawing; pre-school child; creative expression