Dramatická výchova jako forma prevence patologických jevů na základní škole - Sedláčková, Jana (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce se zabývá dramatickou výchovou jako formou prevence patologických jevů na základní škole. Obsah práce je tvořen informacemi o prevenci patologických jevů, výběrem nejčastějších patologických jevů, popisem metod dramatické výchovy a popisem osobnosti pedagoga volného času. Dále je v práci popsán projekt, který je zaměřen na prevenci patologických jevů v zájmovém kroužku tvořivé dramatiky.
Theatre Education as a Way of Preventing Socio-Pathological Behaviour at Elementary School
Keywords: dramatická výchova; divadlo; prevence patologických jevů; volný čas; volnočasové zájmové aktivity; drama education; theatre; pathological phenomena prevention; free time; free time interest-based activities