Analýza druhů a forem cestovního ruchu ve zvolené oblasti - Sezimovo Ústí - Jircová, Michala (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem bakalářské práce bylo provedení analýzy cestovního ruchu v zázemí Sezimova Ústí. Analýza je zaměřena na zjištění jednotlivých druhů a forem cestovního ruchu, které se ve zkoumané oblasti nejvíce vyskytují. Vedlejším cílem bylo navržení inovace nabídky cestovního ruchu v oblasti a příprava produktového balíčku. Na základě situační analýzy a vlastního terénního šetření ve formě dotazování byl vytvořen produktový balíček k prodloužení pobytu v oblasti Sezimova Ústí. Ke zlepšení současné nabídky byla na základě zjištěných skutečností navržena výstavba nového koupaliště.
The analysis of the Types and Forms of Tourism in the Sezimovo Usti Region
Keywords: cestovní ruch; typologie cestovního ruchu; druhy a formy cestovního ruchu; marketing cestovního ruchu; produkt a produktový balíček; Sezimovo Ústí; tourism; tourism typology; kinds and forms of tourism; tourism marketing; product and product package; Sezimovo Ústí