Volnočasové aktivity ve Vodňanech v letech 1920 - 1945 spojené s Církví československou - Brožová, Adéla (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce se zabývá zkoumáním volnočasových aktivit se zřetelem k náboženskému životu ve Vodňanech v letech 1920 až 1945. V první kapitole popisuje historický kontext vzniku Církve československá. V druhé kapitole popisuje vymezení pojmu volného času. Ve třetí kapitole se práce zaměřuje na podrobné pojednávání o města Vodňany o jeho historii, kultuře i otázce religiozity. Ve čtvrté kapitole se zabývá přehledem vodňanských aktivit od jejich počátku do roku 1920. Poslední kapitola práce se zabývá sborem Církve československé ve Vodňanech a jeho podílem na volnočasových aktivitách města.
Leisure activities focusing on Czechoslovakia church in Vodňany parish between 1920 - 1945
Keywords: Vodňany; Československá církev; Husův sbor; Sokol; Zpěvácký spolek; historie; spolky; volnočasové aktivity; volný čas; městská kronika; archiv; ochotnické divadlo; sport; Vodňany; Czechoslovakia Church; Hus choir; Sokol; Singing group; history; societies; free-time activities; free time; municipal chronicle; archive; amateur theatre; sport