Analýza fondů kolektivního investování v České republice - Mikešová, Marta (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se věnuje zhodnocení současného stavu kolektivního investování v České republice a klasifikaci fondů kolektivního investování. Praktická část je zaměřena především na komparaci vybraných otevřených akciových a dluhopisových fondů na základě vybraných kritérií. Fondy jsou komparovány dle následujících měřítek: výnosnost, riziko, Sharpův poměr, celková nákladovost a poplatky. Dále je okrajově věnována pozornost historii, investičnímu zaměření a statutům fondů. Na základě vyhodnocení dosažených výsledků vybraných fondů je drobnému investorovi doporučen nejvýhodnější fond.
Analysis of the Collective Investment Funds in the Czech Republic
Keywords: podílový fond; investiční společnost; komparace podílových fondů; mutual funds; investment company; comparison of mutual funds