Význam dobrovolnictví v sociálních službách v regionu Prachatice - Pazderská, Soňa (Jihočeská univerzita, 2010)
V práci se zabývám významem dobrovolnictví v sociálních službách a využíváním dobrovolníků v nich. Obsahuje základní pojmy, se kterými se můžeme v oblasti dobrovolnictví setkat, dále je zde uvedeno jaké má dobrovolnictví pro organizaci i pro dobrovolníka význam. V práci je popsána charakteristika dobrovolnické služby podle zákona 198/2002 sb. O smlouvách a jejich náležitostech, které jsou nedílnou součástí dobrovolnické služby se v práci také dočtete. Metodice práce s dobrovolníky je věnována celá jedna kapitola. Výzkum, který jasně ukazuje jak jsou v současné době využíváni dobrovolníci zakončuje celou práci.
Volunteering in the Social Services in the Region Prachatice
Keywords: Dobrovolník; dobrovolnická služba; koordinátor dobrovolníků; dobrovolnické centrum; význam dobrovolnictví; metodika práce s dobrovolníky; Volunteer; volunteer service coordinator of volunteers; volunteer center; the importance of volunteerism; methods of work with volunteers