Použití rožnovských arteterapeutických metod při práci se školním kolektivem - Bubíková, Andrea (Jihočeská univerzita, 2016)
V bakalářské práci se studentka zabývá prací se školním kolektivem se zaměřením na prevenci rizikového chování s využitím arteterapeutických metod. Práce je vedena jako kazuistika školního kolektivu s použitím skupinové metody práce a techniky pro posílení vztahů členů kolektivu, pro pochopení odlišnosti jednotlivých členů a její tolerance ve skupině.Teoretická část práce se zabývá sociálně patologickými jevy ve školním kolektivu, především šikanou. Cílem práce je zhodnotit, zda-li jsou arteterapeutické metody vhodné pro práci se školním kolektivem. Popsat ve výtvarných artefaktech dynamiku skupiny a případně její vývoj pod vlivem arteterapie, konkrétně rožnovských metod arteterapie.
The Use of Roznov Art-therapeutic Methods in School Group Work
Keywords: Dítě; školní kolektiv; arteterapie; skupinová arteterapie.; Child; Children group; Art Therapy; Group Art Therapy.