Odpovědnost za škodu podle občanského zákoníku - Vaňatová, Jana (Jihočeská univerzita, 2014)
Primárním cílem této práce je výklad obecné občanskoprávní odpovědnosti a následně popis několika typů odpovědnosti zvláštní z hlediska praxe s použitím konkrétních příkladů. Dalším cílem je komparace náhrady škody s Novým občanským zákoníkem.
Responsibility for damage according to Civil code
Keywords: škoda; odpovědnost; občanské právo; občanský zákoník; damage; responsibility; civil law; Civil code