Rodiče a drogová závislost jejich dětí - Žák, Petr (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se zabývá problematikou vzniku závislostí u dětí a dospívajících a reakcemi blízkého okolí, především rodičů, na výskyt závislosti. První část je věnována stručnému přehledu nejčastějších závislostí u dětí a různým rizikovým faktorům, které mají vliv na jejich vznik. Poté jsou popsány reakce rodičů a možné způsoby, jak situaci zvládat. V praktické části je pak proveden průzkum pomocí dotazníku se zaměřením na zjištění, jakým způsobem rodiče reagují na užívání drog jejich dítětem. V závěru jsou zjištěné skutečnosti shrnuty s poukázáním na chyby, kterých se rodiče nejčastěji dopouštějí.
Parents and drug addiction of their children
Keywords: závislost; psychotropní a omamné látky; návyková látka; droga; dependence; psychotropic and narcotic substances; addictive substance; drug