Diverzifikace zemědělských služeb - Čecháčková, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce je zaměřena na využití Programu rozvoje venkova, detailně Osy III na rozvoj venkovského prostoru v Jihočeském kraji. Komparována byla situace v Jihočeském kraji s celorepublikovým vývojem v této oblasti. V rámci řešení práce autorka provedla analýzu využití finanční podpory na bázi podaných projektů. Bylo mimo jiné provedeno šetření řízenými rozhovory s představiteli institucí zabývajících se rozvojem venkova a zemědělstvím (MZe, SZIF, Jihočeský kraj), jak dalece přínosné byly jejich aktivity vzhledem k cílům Programu rozvoje venkova. Cílem práce je zanalyzování konkrétních podmínek pro diverzifikaci v jižních Čechách a jejich zhodnocení na bázi projektů financovaných z Programu rozvoje venkova. V práci byly použity analytické metody historické, logické a komparační s využitím analýzy statistických údajů.
Diversification of agricultural services
Keywords: dotace; zemědělství; diverzifikace; rozvoj venkova; Jihočeský kraj; grants; agriculture; diverzification; rural development; south bohemian region