Studium působení přírodních disturbancí v přirozených horských lesích Jižní Koreje pomocí dendrochronologických metod - Plener, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce se zabývá působením přirozených disturbancí způsobených tajfuny na přirozenou dynamiku primárních horských lesů Jižní Koreje. Dalšími předměty práce jsou: studium změn charakteristik a působení tajfunů vlivem globálních klimatických změn a posouzení ekologických nároků dřevin. Studium je založeno na využití dendrochronologických metod.
Study of effects natural disturbance in the natural mountain forests in South Korea by using dendrochronological methods
Keywords: Disturbance; tejfun; tropická cyklóna; primární les; Jižní Korea; horský les; dynamika lesa; dendrochronologie; růstové trendy; dřeviny; Disturbance; typhoon; tropical cyclone; primary forest; South Korea; mountain forest; forest dynamic; dendrochronology; growth trends; woody plants