Analýza žákovských řešení matematických úloh - slovní úlohy se zlomky - Valková, Hana (Jihočeská univerzita, 2023)
Diplomová práce Analýza žákovských řešení matematických úloh - slovní úlohy se zlomky se zabývá kvalitativní analýzou dat z písemných prací zaměřenou na různé postupy řešení matematických úloh, které žáci používají při řešení slovních úloh se zlomky. Cílem této práce je provést analýzu žákovských řešení a na základě výsledků analýzy dat vytvořit několik úloh Concept Cartoons. Teoretická část je zaměřena na teorii slovních úloh, způsoby jejich řešení, dále na vymezení pojmu zlomek a jak se s nimi pracuje a v konečné části je popsána metoda Concept Cartoons. V praktické části jsou poté analyzována získaná žákovská řešení slovních úloh se zlomky. Vše je doplněno obrázky obsahující žákovská řešení.
An analysis of student solutions of mathematical tasks - word problems with fractions
Keywords: žákovská řešení; Concept Cartoons; slovní úlohy; zlomky; student solutions; Concept Cartoons; word problems; fractions