Podnikatelský koncept zařízení služeb rekreačního střediska Nová Živohošť - Tomanová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2012)
Hlavním cílem diplomové práce je analyzovat trh ubytovacích a stravovacích služeb v turistické oblasti Střední Čechy ? jih. Dále na základě provedené analýzy formulovat doporučení pro rozvoj služeb ve vybrané oblasti. Vedlejším cílem práce je zjistit potřeby a požadavky návštěvníků a spokojenost s ubytovacími a stravovacími službami ve vybraném středisku letní rekreace u vody Nová Živohošť na Slapské přehradě. Na základě výsledků z dotazníkového šetření, provedených řízených rozhovorů a vlastního pohledu na danou problematiku byly navrhnuty návrhy a doporučení pro zvýšení konkurenceschopnosti rekreačního střediska a podnikatelský koncept, který se týká kategorizace kempu pro rekreační areál Juniorcamp a Caravan Club na Nové Živohošti.
A business concept of services arrangement of recreation centre Nová Živohošť
Keywords: cestovní ruch; služby; ubytovací zařízení; trh ubytovacích služeb; trh stravovacích služeb; rekreační středisko; dotazníkové šetření; řízený rozhovor; návrhy a doporučení; podnikatelský koncept; certifikace kempu; tourism; services; accommodation; market accommodation services; food services market; vacation resort; questionnaire research; guided interview; proposals and recommendations; business concept; camp certification