Význam emocí pro socializaci dítěte předškolního věku - Černochová, Tamara (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se zabývá významem emocí pro socializaci dítěte v mateřské škole a poukazuje na možné způsoby jejich rozvíjení a kultivace. V teoretické části jsou objasněny pojmy emoce, socializace, emoční inteligence v souvislosti s předškolním věkem a upozornění na jejich pozici v předškolním vzdělávání, určenou Rámcovým vzdělávacím programem pro předškolní vzdělávání. V praktické části je zpracovaný projekt na rozvoj emoční inteligence dětí předškolního věku a je provedena evaluace vzdělávacích výsledků. V závěru bakalářské práce jsou uvedeny výsledky a zhodnocení projektu.
The importance of emotion for the socialization of the child childhood
Keywords: emoce; socializace dítěte; mateřská škola; emoční inteligence; Rámcovým vzdělávacím programem pro předškolní vzdělávání; emotions; socialization of a child; kindergarten; emotional intelligence; Framework educational program for pre-school education