Systém personální práce ve vybraném podniku - Zákostelná, Dagmar (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem diplomové práce je analýza systému personální práce ve vybraném podniku a návrh změn na zlepšení a zefektivnění řízení této oblasti. V teoretické části práce jsou rozebrány názory autorů na jednotlivé personální činnosti. Základní členění personálních činností použité v této práci je vytváření a analýza pracovních msít, personální plánování, získávání, výběr a přijímání pracovníků, jejich hodnocení a odměňování, rozmisťování pracovníků a ukončnování pracovního poměru, vzdělávání, pracovní vztahy, péče o pracovníky a personální informační systém. V praktické části je nejrpve představena analyzovaná společnost, čím se zabývá a její stručná historie. Dále jsou zde vypsány základní údaje o zaměstnancích, jejich počet a vývoj v posledních pěti letech a organizační struktura společnosti. Následně se práce zabývá analýzou jednotlivých personálních činností v podniku. V závěru práce jsou navržena zlepšující opatření pro některé oblasti.
The system of personal work in selected organization
Keywords: personální práce; vytváření a analýza pracovních míst; personální plánování; získávání zaměstnanců; hodnocení pracovníků; ukončení pracovního poměru; odměňování pracovníků; vzdělávání pracovníků; pracovní vztahy; péče o pracovníky; personální informační systém; personal work; creation and job analysis; personnel planning; recruitment; evaluation; remuneration; termination of employment; education; care for workers; relationships with employers; HR information system