Termoregulační zařízení - návrh, konstrukce a měření - Koudela, Zdeněk (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato diplomová práce je zaměřena na vývoj a realizaci termoregulační řídící jednotky s využitím ve školní a laboratorní praxi. Práce čtenáře krátce seznamuje s principem elektronického měření teploty v praxi a periferního propojení platformy Arduino různými typy sériových komunikací. Hlavní součástí práce je vytvoření vlastní řídící jednotky a její následná aplikace pro školní a laboratorní účely. Práce tak obsahuje několik příkladových laboratorních úloh, na kterých je možné plně uplatnit potenciál vyrobeného přístroje.
Thermoregulation device - design, construction and measurement
Keywords: termočlánek; školní pokusy; Arduino; experiment; sériová komunikace; thermocouple; school experiments; Arduino; experiment; serial communication