Flóra a vegetace nivy potoka Hučiny (Černý Kříž, Šumava) osm let po hydrické revitalizaci - Dejmek, David (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato práce je zaměřena na monitoring toku Hučiny (Černý Kříž, Šumava) osm let po hydrické revitalizaci. Monitoring probíhal ve 14 trvalých čtvercích vytyčených podél tří transektů v otevřené luční části nivy. Ve studovaných čtvercích byla změřena hladina podzemní vody, byly pořízeny fytocenologické snímky, zjištěna četnost jednotlivých druhů a celková pokryvnost. Nová data byla porovnána s pracemi Lazárkové (2012), Stachové (2014), Pechačové (2019) a Kratochvílové (2021) z předchozích let.
Monitoring of floodplain vegetation of the Hučina stream (Černý Kříž, Šumava) eight years after a hydric restoration
Keywords: revitalizace; sukcese; mokřad; Hučina; restoration; succession; wetland; Hučina