Začlenění nových ploch suburbanizace do okolní krajiny - Dvořáková, Marta (Jihočeská univerzita, 2015)
Předkládaná diplomová práce hodnotí územní plány zvolených obcí komerční a rezidenční suburbanizace v zázemí Českých Budějovic. Předmětem zkoumání byly zejména staré a nové plány obou obcí a jejich následné porovnání včetně návrhu nových funkčních ploch v území. Nejdůležitějšími podklady byly územní plány obcí a následně terénní průzkumy. Výsledky jsou prezentovány jak v textové, tak i grafické podobě, zpracované prostřednictvím geografického informačního systému ArcGIS 10.
The incorporation of new areas of suburbanization into the surrounding landscape
Keywords: komerční suburbanizace; rezidenční suburbanizace; suburbium; územní plán; funkční plochy; commercial suburbanization; residential suburbanization; suburbium; spatial plan; functional areas