Systémy pro měření průtoku dojeného mléka - Zajíc, Zdeněk (Jihočeská univerzita, 2019)
Diplomová práce se zabývá systémy pro měření průtoku dojeného mléka. Na začátku práce je popsaná historie chovu skotu v České republice, proces dojení, problematika měření průtoku a principy měření průtoku. Druhá část práce se zabývá certifikací od sdružení ICAR a vybranými průtokoměry. Hlavní kapitola zahrnuje principy činnosti vybraných průtokoměrů, kde jsou popsány a porovnány vybrané průtokoměry dojeného mléka, které prošly certifikací od ICAR.
Systems for measuring the flow of milked milk
Keywords: měření průtoku; průtokoměr; snímač; mléko; dojení; ICAR; flow rate; flowmeter; detector; milk; milking; ICAR