Měření hladiny intenzity zvuku zařízeními s operačním systémem iOS - Svitič, Daniel (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce se zabývá využitím mobilních zařízení jako didaktické pomůcky pro měření hluku. Pojednává o přesnosti měření zařízení s operačním systémem iOS a testuje konkrétní zařízení a aplikace, zda jsou vhodné k výukovým účelům. Součástí práce je zároveň návrh a ověření modelové hodiny, kdy žáci mají za úkol měřit hluk pomocí iPadů.
Measurement of the sound intensity level with iOS based devices
Keywords: hluk; měření hluku; mobilní zařízení; noise; noise measurement; mobile devices