Zátěž pedagogů 1.stupně základních škol - Kalivodová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato diplomová práce se zabývá tématem zátěže učitelů na 1. stupni základních škol. Teoretická část se zabývá základními pojmy dané problematiky, zejména zátěží pedagogické profese, příčiny, důsledky zátěžových situací, syndromem vyhoření a psychohygienou. Cílem praktické části bylo zjistit, zda učitelé pociťují zátěž, jak ji vnímají a na základě toho, jaké způsoby psychohygieny volí.
The burden of teachers first grade of primary school
Keywords: učitel; stres; zátěž; syndrom vyhoření; způsoby zvládání stresu; příčiny stresu; projevy stresu; teacher; stress; load; burnout; ways of managing stress; stress factor; teacher; manifestations plus effects of stress