Ekologicky šetrný cestovní ruch jako příležitost rozvoje venkova - Boháčová, Alena (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce je zaměřena na ekologicky šetrné formy cestovního ruchu v oblasti Vltavotýnska. Cílem práce je analýza možností finanční podpory ekologicky šetrné formy cestovního ruchu, jejich čerpání a vliv na rozvoj regionu. Na základě zjištěných podkladů je provedena syntéza a efektivita čerpání dotačních titulů. Následně je provedeno zhodnocení poskytovaných služeb v mikroregionu.
Role of Ecotourism in Rural Development
Keywords: ekologicky šetrné formy cestovního ruchu; turismus; dotace; mikroregion Vltavotýnsko; eco-friendly forms of tourism; tourism; subsidies; microregion Vltavotýnsko