Pracovní spokojenost - Volfová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem práce je zaměřit se na vztah mezi pracovní spokojeností a pozitivním pracovním chováním, jehož důsledkem je vysoká produktivita, nízké absentérství a nízká fluktuace. Význam práce spočívá ve snaze zjistit, do jaké míry je pozitivní pracovní chování ovlivněno pracovní spokojeností zaměstnanců. Teoretická část popisuje pojem pracovní spokojenost a projevy chování spokojených a nespokojených pracovníků. V praktické části je popsán způsob shromažďování dat a informací. Dále jsou zde vyhodnoceny výsledky průzkumu pracovní spokojenosti, který byl na základě zadání diplomové práce proveden ve dvou vybraných společnostech. Bylo zde stanoveno pět hypotéz, které byly v průběhu praktické části potvrzeny či vyvráceny. V závěru jsou stanovena vhodná doporučení, která mají zkoumaným firmám pomoci ke zlepšení stávající situace.
Work satisfaction
Keywords: pracovní spokojenost; pracovní podmínky; pracovní chování; motivace k pracovní výkonnosti; work satisfaction; work conditions; work behaviour; motivation to work efficiency