Jak z pohledu pracovníka v sociálních službách vnímá společnost osoby se zdravotním postižením - Antlová, Jolana (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce se zabývá pohledem pracovníka v sociálních službách na vnímání společnosti osob se zdravotním postižením. Poukazuje na kulturní podmíněnost přístupu společnosti k různým postižením, na typy těchto postojů a druhy zdravotního postižení. Zabývá se také vlivem předsudků, stigmat a norem ve společnosti. V části, která se zabývá průzkumem, předkládá zkušenosti a názory pracovníků v sociálních službách, kteří jsou v přímém kontaktu s osobami se zdravotním postižením a veřejností.
Society´s perception of disabled people from a social worker´s point of view.
Keywords: zdravotní postižení; sociologie zdravotního postižení; socializace zdravotně postižených; společnost; postoje; předsudky; integrace; physical disability; sociology of physical disability; socialization of disabled people; society; attitudes; prejudices; integration