Územní polarita socioekonomické diferenciace Maďarska - Kebza, Martin (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce se věnuje studiu územní polarity socioekonomické diferenciace Maďarska. K zjištění tohoto jevu slouží řada statisticky podložených ukazatelů, které jsou podrobeny analýze. Tyto indikátory jsou rozděleny do tří skupin (ekonomické, sociální a ostatní), pro komplexní pohled na diferenciaci Maďarska. Rovněž se tento text snaží o vymezení determinantů polarity. Na základě analýzy ukazatelů dochází k syntéze, která vymezuje vyspělejší část Maďarska a část méně vyspělou.
Spatial polarity of socioeconomic differentiation in Hungary
Keywords: Územní polarita; socioekonomická diferenciace; regionální disparity; střední Evropa; Maďarsko.; Spatial polarity; socioeconomic differentiation; regional disparity; Central Europe; Hungary.