Jošt II. z Rožmberka (1430-1467) - Opavová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2010)
Předmětem zájmu předkládané bakalářské práce je osobnost českého šlechtice poděbradského věku Jošta z Rožmberka (1430-1467). Ten je v této práci interpretován na základě tří studií jako šlechtic, velkopřevor řádu sv. Jana Jeruzalémského a biskup vratislavský. Práce je zaměřená na Joštovo opomíjené angažmá v rytířském řádu johanitů, a to především na základě již editovaných pramenů a rukopisů, které jsou uložené v Národním archivu v Praze.
Jošt II. from Rožmberk (1430-1467)