Role žížal v rozkladu a stabilizaci kukuřičné biomasy v půdě - Kellerová, Anna (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce popisuje roli žížal v rozkladu labilní a rekalcitrantní formy kukuřičné biomasy. Tato práce také objasňuje způsoby, jakými žížaly mohou usnadnit stabilizaci uhlíku z kukuřičné biomasy do stabilních půdních frakcí.
The role of earthworms in decomposition and stabilization of corn biomass in the soil
Keywords: Půdní organická hmota; stabilizace uhlíku; žížaly; rostlinná biomasa; biouhel; respirace; frakcionace.; Soil organic matter; carbon stabilization; earthworms; plant biomass; biochar; respiration; fractionation.