Vývoj dětské kresby mezi 3. a 5. třídou ZŠ - Bílková, Eva (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce je zaměřena na porovnání dvou odlišných tříd na prvním stupni základní školy, v oblasti kresebného projevu, přičemž je konkrétně zaměřena na třetí a pátý ročník. V teoretické části je charakterizováno období mladšího školního věku v jednotlivých etapách, dále navazují obecnější informace o výtvarném projevu a vývojová stádia kresby postavy. Praktická část zobrazuje výsledky kresby postavy, porovnání části postavy a úrovně kresby postav ve třetí a v páté třídě. Výsledky byly posouzeny na základě kritérií.
Development of children's drawings from 3 and 5 grade class
Keywords: mladší školní věk; kresba postavy; vývoj kresebného projevu; younger school age; drawing figures; progression in self-expression through drawing