Daně a dotace u zemědělského podniku - vliv účetních metodik a vztah k výsledku hospodaření - Navrátilová, Jana (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem této bakalářské práce bylo popsat daňovou a dotační problematiku u subjektu podnikajícího v agrárním sektoru. Tyto problematiky dále rozvést do dopadu do účetnictví a ve výsledné vazbě na výsledek hospodaření. V praktické části pak uvedená teoretická východiska aplikovat u zemědělského podniku Jari Agro s. r. o. Dotace jsou pro dnešní zemědělské podnikatele klíčové. Uvedla jsem vliv podnikem čerpaných daní i dotací na výsledek hospodaření. Informace pro zpracování této práce byly čerpány ze základních výkazů podniku - rozvaha a výkaz zisků a ztrát z let 2005 - 2007, z odborné literatury a internetu.
Taxation and grant of agricultural company - influence accounting methodist and relation to income from operations
Keywords: dotace; dotační politika; daňová politika; účetnictví; zemědělství; zemědělský podnik; grants; subsidies policy; fiscal policy; accounting; agriculture; agricultural enterprise