Hodnocení studentských účtů - Bednářová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2016)
Náplní této práce je vyhodnocení pořadí výhodnosti studentských účtů nabízených bankami na tuzemském bankovním trhu, a to jak teoreticky, pomocí dotazníku, tak s využitím kvantitativních metod. Nejprve byla zmapována aktuální nabídka studentských produktů na tuzemském trhu, poté bylo provedeno dotazníkové šetření mezi studenty, s cílem zjistit, jaké studentské účty a služby jsou studenty aktuálně nejvíce využívané a z jakého důvodu. Protože metody VHV (Vícekriteriální Hodnocení Variant) umožňují klientovi snadnější výběr právě při větším počtu zadaných kritérií, byla následně stanovena vhodná hodnotící kritéria a vyhodnoceno pořadí výhodnosti jednotlivých variant pomocí základních metod vícekriteriálního hodnocení. Analýza byla provedena pro zvolené typové studenty. V závěru práce byly shrnuty výsledky jednotlivých metod. Pro všechny analyzované studenty bylo jako nejvýhodnější studentské konto v této práci jednoznačně vyhodnoceno U konto pro mladé od UniCredit Bank. Naopak jako nevýhodný se ve většině případů jevil účet FRESH od České spořitelny, který ale podle dotazníkového šetření vlastní většina dotazovaných respondentů.
Student accounts evaluation
Keywords: vícekriteriální hodnocení; kritérium; banka; studentský účet; varianta; Multiple-criteria decision making; criterion; bank; student account; alternative