Život a díla Jindřicha Malšínského - Šímová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce se zabývá životem a dílem jihočeského pedagoga a spisovatele Jindřicha Malšínského. Práce je členěna do dvou částí. První část si s využitím biografické metody klade za cíl zachytit dosud nezveřejněný životopis spisovatele. Obsahem druhé části je prezentace vybraných děl J. Malšínského se specifickým zaměřením na výklad románu Principál prostřednictvím hermeneutického přístupu.
Life and works by Jindřich Malšínský
Keywords: Jindřich Malšínský; spisovatel; knihy pro děti; knihy pro dospělé; Principál; Jindřich Malšínský; writer; books for children; books for adults; Principal