Výuková počítačová hra, její tvorba a využití při opakováni chemie nekovů - Křížová, Šárka (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce je zaměřena na výrobu a využití chemické počítačové adventury. Jejím smyslem je využitelnost při opakování výuky chemie nekovů. Hra je určena zejména žákům základních škol. Adventura se odehrává v prostředí města Prachatice. Žáci se při hraní didaktické hry seznámí s historií tohoto renesančního města. Hra přispívá k aktivizaci ve výuce a rozvoji mezipředmětových vztahů.
Educational computer game, it´s creation and use for practice of chemistry of nonmetal schoolwork
Keywords: Didaktická hra; počítačová hra; adventura; chemie nekovů; Wintermute engine; motivace.; Education game; computer game; adventure; chemistry of the non-metals; Wintermute engine; study motivation.