Posouzení vlivu lokality na cenu bytu porovnání cen v regionu Strakonicko - Veselý, Roman (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem této bakalářské práce je zmapování rozdílů v nabídkových cenách bytů v regionu Strakonicko. Při zpracovávání daného tématu jsem si nejprve zhotovil literární rešerši, která se zabývá především vysvětlením základních pojmů týkajících se trhu s nemovitými věcmi a dále uvedením metod, kterými se oceňují bytové jednotky. Dále jsem si stanovil metodiku, podle které jsem postupoval při vytváření vlastní práce. V praktické části jsem vytvořil analýzu trhu zkoumané oblasti a popsal jsem její hlavní charakteristiky, které mohou mít vliv na ceny bytů. Zkoumané území jsem rozdělil do třech částí podle největších měst v regionu. V každé z nich jsem sledoval cenu bytu podle toho, jaké má daná lokalita vlastnosti. Potvrdilo se, že vliv lokality je skutečně faktorem, který má na cenu nemovité věci největší vliv.
The effect of location on price of the apartment - compare prices in the region Strakonicko
Keywords: Lokalita; bytová jednotka; oceňování; analýza trhu; cena; locality; apartment; evaluation; market analysis; price