Uplatnění meziplodin jako stabilizujícího prvku v protierozní ochraně - Šímová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem práce je zjištění uplatnění meziplodin a jejich vliv v osevním postupu v katastrálním území Krašovice u Čížové. První část diplomové práce se zabývá erozí, protierozními opatřeními a meziplodinami. Ve druhé části je výpočet erozního smyvu na dané katastrální území. Erozní smyv půdy na půdních blocích je vypočítán za pomocí Wischmeier - Smithovi rovnice (USLE). Smyv je pak dále porovnán, za použití osevních postupů a osevních postupů s uplatněním meziplodin.
Application of intercrops as a stabilizing element in erosion control
Keywords: meziplodiny; eroze; protierozní opatření; Wischmeier - Smithova rovnice (USLE); osevní postup; intercrops; erosion; erosion control; Wischmeier - Smith equation (USLE); crop rotation