Vybraná Google API - užití pro týmovou spolupráci - Kursch, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou Google API a jejich využití pro týmovou spolupráci. Společnost Google patří mezi nejznámější společnosti světa, jež provozuje, kromě nejpoužívanějšího internetového vyhledávače, řadu dalších služeb, které dnes může využívat prakticky kdokoliv. Každá nabízená služba navíc poskytuje aplikační programové rozhraní, které umožňuje vývojářům webových aplikací integrovat a přizpůsobit tyto služby do vlastní aplikace. Cílem bakalářské práce je shromáždění dostupných informací o vybraných službách společnosti Google a jejich aplikačních rozhraních. Vybraná API budou dále integrována do vlastní webové aplikace, která bude sloužit jako nástroj usnadňující týmovou spolupráci. K jednotlivým Google API bude k práci přiložena uživatelská příručka ve formě tutoriálu, představující srozumitelný návod, jak integrovat vybraná API do vlastní webové aplikace.
Selected Google API - usage for team collaboration