Výchova ke zdraví na PF JU, historie a současnost - Musilová, Jana (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce představuje stěžejní data a incentivy vzniku katedry výchovy ke zdraví a její historii na PF JU do konce roku 2010. Zahrnuje nashromážděný chronologicky seřazený materiál, z něhož mohou čerpat nejenom studenti JU při studiu historie oboru výchova ke zdraví, ale také mohou být využity jednotlivé části práce pro webové stránky katedry. Kromě toho se nabízí navázání na tuto práci v budoucích letech, čímž by se postupně rodila vlastní kronika Katedry výchovy ke zdraví. V práci je využita metoda přímá, dále byla aplikována rámcová analýza týkající se následné práce s materiálem, jeho roztřídění a redukce. Dalšími metodami jsou zde postupy diachronní a progresivní, které jsou charakteristické právě chronologickým popisem událostí. Přínos mé práce spočívá ve zpracování dat a podkladů dynamiky rozvoje pracoviště Katedry výchovy ke zdraví za pětileté období v chronologickém sledu. Výsledky budou po obhajobě použity k rozšíření informací na webových stránkách.
Health Education at the Faculty of Education of University of South Bohemia - history and simultaneity
Keywords: výchova ke zdraví; metody historického bádání; dokumenty; historiografie; historické prameny; podpora zdraví; výzkumné projekty; konference; studijní obory; health education; methodology of historical research; documents; historiography; historical resources; health promotion; research projects; conference; fields of study. health education; methodology of historical research; documents; historiography; historical resources; health promotion; research projects; conference; fields of study.